10 jaar garantie op al ons kunstgras

  • Gratis bezichtiging
  • 10 jaar garantie
  • Uw tuin binnen 14 dagen
  • Veilig Europees kunstgras

Tuin en Kunstgras geeft 10 jaar garantie op zijn kunstgras. U heeft 10 jaar garantie op de kleurechtheid en het niet loslaten van de vezels.

Na oplevering van de werkzaamheden of bij het afhalen van het kunstgras, krijgt u van ons het garantie certificaat overhandigd.

Onderhoud van het kunstgras

Kunstgras is onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij. Het is belangrijk rekening te houden met onderstaande punten. Deze kunnen de levensduur van het kunstgras sterk beïnvloeden.

Schoonhouden

Kunstgras vergaart vuil uit de omgeving en wordt natuurlijk vies omdat er op wordt gelopen. Bladeren en ander vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Bladeren kunt u ook verwijderen met een bladhark of bladblazer. Gebruik geen stalen hark.

Mochten uw kinderen hun drinken op het gras knoeien, spoel het dan gewoon weg met water. Uitwerpselen van honden en katten kunt u hard laten worden en met een schepje verwijderen.

U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het gras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Wij raden u aan geen oplosmiddelen te gebruiken.

Borstelen

Het kan zijn dat het kunstgras direct na de aanleg wat plat ligt omdat het lang opgerold is geweest. Met een harde bezem kunt u het gras opborstelen. Ook na een periode van intensief gebruik kan het gras enigszins platliggen. Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij het regelmatig op te borstelen. Tuin en Kunstgras geeft geen garantie op het platlopen van het kunstgras op plekken die intensief gebruikt worden of niet goed onderhouden (opgeborsteld) worden.

In de Winter

Zodra de dooi invalt, zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden gaan smelten. De laag onder het kunstgras (in de onderlaag) kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in de bodem. Dit verschijnsel noemen we zetting van de bodem. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw kunstgras te lopen. Omdat daardoor onregelmatigheden kunnen ontstaan in de ondergrond.

Gebruik van voorwerpen op het kunstgras

De vezels van het kunstgras zijn aan de backing van het kunstgras bevestigd. De backing is bestand tegen zwaardere algemene belasting, maar niet tegen een grote krachten op één punt. Verwijdt daarom dat met scherpe voorwerpen op het kunstgras wordt gelopen. Wilt u bijvoorbeeld uw tuinmeubilair op het kunstgras zetten, dan adviseren wij u zoveel mogelijk de druk te verdelen. U kunt zonder problemen een zwembad, trampoline of speeltoestel op het kunstgras van zetten.

Recente projecten

Oonk

Tilburg

“Zelden zo’n betrouwbaar bedrijf met zo’n goede service meegemaakt!”

Vaes

As BE

“Goede communicatie en binnen 3 dagen alles gerealiseerd.”

Laansma

Wijk en Aalburg

“Zijn goed geadviseerd over verschillende soorten.”