Kunstgras

In iedere tuin of balkon heeft kunstgras voordelen hebben boven echt gras. Ongeacht of u veel of weinig zon in uw tuin of op uw balkon krijgt, een klein balkon of juist een grote tuin heeft, kunstgrassen zijn overal toepasbaar. Iedere tuin is anders en iedereen heeft bepaalde wensen. Daarom zetten we de pluspunten even op een rijtje. Hieronder leest u alles over de voordelen van kunstgras.

Gemak

Het grootste voordeel van kunstgras is dat het gemak biedt. Het hoeft namelijk nooit gemaaid te worden en u hoeft niet te sproeien of te bemesten. Dit betekent dat u van uw gazon kunt genieten zonder die vervelende klusjes die bij echt gras onvermijdelijk zijn. Het heeft daarnaast ook nog eens een lange levensduur en kan tot wel 25 jaar mee gaan. Het is echter wel van belang dat het op de juiste wijze wordt gelegd.

Kunstgras leggen gaat snel

Het leggen van kunstgras gaat zeer snel. Het is echter wel van belang dat de basis perfect is. Het zorgen voor een goede ondergrond van uw tuin is essentieel om de kunstgrasmatten bijzonder egaal te kunnen aanbrengen. Hiervoor hebt u wel het juiste gereedschap en apparatuur nodig voor een goede kunstgras-aanleg.

Kunstgras leggen is een vak apart dat wij als specialist al jarenlang met veel passie uitvoeren.

Voordeliger dan echt gras

De aanschafkosten van kunstgras liggen wat hoger dan dat van echt gras. Op de langere termijn bent u echter veel goedkoper uit. Kunstgras heeft vrijwel geen onderhoudskosten en u kunt uw kostbare tijd besteden aan leukere zaken dan het maaien, sproeien en bemesten van uw gazon.

VeiligheidKunstgras

Een ander groot voordeel is de veiligheid. Zo is een kunstgras gazon is lekker zacht en kunnen kinderen onbezorgd spelen op het gazon. Daarnaast heeft u geen last meer van onkruid op uw gazon en ook de hoeveelheid ongedierte zal sterk verminderen. Zo heeft u niet alleen een mooi, maar ook een veilig gazon waar kinderen en huisdieren naar hartenlust op kunnen spelen.

Altijd een mooi gazon

De uitstraling van onze kunstgrassen is en blijft altijd mooi. De eerste soorten kunstgrassen hadden vaak een onechte uitstraling. Tegenwoordig zijn de kunstgrassen van een veel hogere kwaliteit en zien er veel realistischer uit. U kunt dus met een gerust hart kunstgras bestellen.

Bij Tuin en Kunstgras bieden wij topkwaliteit kunstgras voor in uw tuin dat niet van echt gras te onderscheiden is. Onze kunstgrassen blijven die mooie uitstraling jarenlang behouden.

Kunstgras in de zomer

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Dit weerhoudt sommige mensen ervan om kunstgras aan te schaffen. De eerste kunstgrassen werden gemaakt van simpel plastic, en ja, dat werd natuurlijk gloeiend heet in de brandende zon. Dit soort kunstgrassen komen wij gelukkig vrijwel nooit meer tegen.

De kunstgrassen die tegenwoordig worden gemaakt, worden in de zon wel warmer dan gewoon gras, maar blijft nog altijd koeler dan bijvoorbeeld keramische tegels. De temperatuur van kunstgrassen kan in de volle zon oplopen tot ruim 40 graden. En dat voelt natuurlijk wel heet aan maar u verbrandt uw voeten niet. Even besproeien met koud water zorgt voor verkoeling van het gazon.

Kunstgras in de herfst

De herfst gaat gepaard met veel bladafval. Vaak zal dit door de wind op hoopjes komen te liggen. Het is raadzaam om dergelijk bladeren op het gazon niet te lang te laten liggen. Wanneer bladeren vergaan en de restanten tussen de vezels terechtkomen zal dit namelijk een vruchtbare laag worden waar later zaden van onkruid in kunnen ontkiemen. Bladeren verwijderen doet u eenvoudig met behulp van een kunststof bladhark, harde bezem of bladblazer.

Kunstgras in de winter

In de winter is er natuurlijk kans op sneeuw en vrieskou. Sneeuw op het kunstgras kan echter geen kwaad. Indien gewenst kunt u de sneeuw van het kunstgras verwijderen met behulp van een harde bezem of voorzichtig met kunststof sneeuwschuiver. Gebruik nooit een metalen sneeuwschuiver of schop. Hierdoor kan het kunstgras namelijk beschadigen. Wees wel voorzichtig met vegen en veeg altijd met de vleug mee. De kunstgrasvezels zullen namelijk wat stugger zijn bij lagere temperaturen en gevoeliger voor beschadiging.

Kunstgras sneeuwvrij maken door het gebruik van zout op kunstgras wordt afgeraden, omdat dit de drainagewerking van het kunstgras na verloop van tijd kan gaan belemmeren.

Het juiste soort kunstgras kopen

Om zoveel mogelijk plezier en voordeel uit uw investering te halen, is het belangrijk om eerst te bepalen aan welke wensen het moet voldoen. Kiest u voor de meest realistische soort of toch liever een iets goedkopere soort kunstgras. Bedenk van tevoren eerst wat voor u van belang is zodat u hier bij het kunstgras kopen rekening mee kunt houden.

Op onze website kunt u vrijblijvend stalen aanvragen. U ontvangt dan ons stalenpakket zo snel mogelijk, zodat u de kwaliteit van onze kunstgrassen zelf kunt voelen.

Combineren met kunsthagenkunstgras

Voor een vrijwel volledig onderhoudsvrije tuin, bieden wij diverse soorten kunsthagen. Onze kunsthagen zijn gemaakt van de best verkrijgbare materialen. Topkwaliteit is het belangrijkste om een zo realistisch mogelijke kunsthaag te krijgen én te behouden.

Naast een goede vorm en kleur van de bladeren is de toegepaste kunststof zeer belangrijk (Polyurethane, afgekort PUR).

Onze kunsthagen worden gemaakt van nieuwe kunststof granulaat korrels en voorzien van speciale UV-blokkers en stabilisatoren. Deze combinatie zorgt ervoor dat u jarenlang plezier heeft van de kunsthaag, ook in de volle zon (+45 graden) of met ijskoud winter weer (-30 graden).

Bezoek onze showtuin

Wij heten u van harte welkom in onze showtuin van maar liefst 900 m2 in Oss. Hier kunt u de meeste soorten kunstgrassen en kunsthagen bewonderen en kunt u direct een offerte op maat ontvangen.