Kunstgras leggen

  • Gratis bezichtiging
  • 10 jaar garantie
  • Uw tuin binnen 14 dagen
  • Veilig Europees kunstgras

Kunstgras leggen

Wilt u kunstgras leggen bij u thuis? Dan is Tuin en Kunstgras dé aangewezen specialist om u verder te helpen. Kunstgras leggen is namelijk een vak apart. Onze specialisten hebben een jarenlange ervaring op het gebied van kunstgras leggen en voeren de gevraagde werkzaamheden met passie uit. Door gericht met onze klanten mee te denken, weten wij precies met welke punten rekening gehouden moet worden. Hierdoor kunt u nog jaren genieten van de aangelegde kunstgrasmat.

Werkwijze kunstgras aanleggen / plaatsen

1

Ondergrond bewerken

2

Kantopsluiting

3

Juiste ondergrond

4

Aanbrengen drukverdelend doek

5

Kunstgras aanleggen

6

Bezanden kunstgrasmat

verwijderen gras
Stap 1

Ondergrond bewerken

Kunstgras leggen begint met het creëren van een sterk fundament. Dit wordt de onderbouw genoemd. Het is van belang dat deze onderbouw bestand is tegen het gebruik van een kunstgrasveld. Verder is de waterdoortastendheid van cruciaal belang. Afhankelijk van de bodemgesteldheid kiezen wij voor een zandbed van menggranulaat tussen de vijf en tien centimeter.

Is de waterdoortastendheid dusdanig slecht? Dan kiezen wij voor de aanbreng van een laag lava of de installatie van een drainagesysteem.

Stap 2

Kantopsluiting

Laat u uw kunstgras leggen door Tuin en Kunstgras? Dan adviseren wij u altijd om uw gazon te voorzien van een kantopsluiting. Hierbij kan gedacht worden aan: betonbanden, bestrating of kunststof kantopsluiting.

Kantopsluiting heeft verschillende functies:
– Geen vuiligheid onder uw kunstgrasmat.
– De onderlaag van de kunstgrasmat is niet meer zichtbaar.
– Een kantopsluiting zorgt ervoor dat de randen van de kunstgrasmat stevig en vastliggen.

opsluitkanten kunstgras
ondergrond kunstgras
Stap 3

Juiste ondergrond

Afhankelijk van de bodemgesteldheid wordt er een ondergrond geplaatst. Hierna wordt de gehele oppervlakte bewerkt met een trilplaat. Uw ondergrond zal hierdoor niet meer verzakken tijdens het gebruik. Voorafgaand, aan het aanbrengen van het drukverdelend doek en het leggen van het kunstgras, wordt de oppervlakte geëgaliseerd.

Stap 4

Aanbrengen drukverdelend doek

Het plaatsen van een drukverdelend doek onder uw kunstgras heeft verschillende functies:

– Zorgt ervoor dat het geëgaliseerde zandbed beschermd wordt tegen voetstappen.
– Zandbed wordt na aanleg beschermd tegen eventuele puntbelastingen, zoals tafelpoten en speeltoestellen.
– Zorgt ervoor dat onkruid en mieren zich niet omhoog kunnen wurmen.

onderdoek kunstgras
kunstgras leggen tuin
Stap 5

Kunstgras aanleggen

Eerst rollen wij het kunstgras uit, zodat het kunstgras op de juiste plek wordt aangelegd. Vervolgens wordt het kunstgrasveld op maat gesneden. Tot slot worden stukken kunstgras, wanneer er meerdere rollen nodig zijn, aan elkaar gelijmd. Dit wordt gedaan met een lijmband, zodat de naden na installatie geheel onzichtbaar zijn.

Stap 6

Bezanden kunstgrasmat

Wij bezanden de oppervlakte met kwartszand. Dit zorgt ervoor dat de mat zwaarder wordt en op zijn plaats blijft liggen. Verder zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels extra ondersteuning krijgen. Hierdoor blijven de vezels mooier rechtop staan.

kunstgras laten leggen bezanden

Prijzen kunstgras leggen

De prijs van kunstgras is afhankelijk van diverse factoren. Gaat u het zelf aanleggen of laat u dit over aan onze specialisten? Onder prijzen verkrijgt u snel inzicht op de vraag: wat kost kunstgras?

Kunstgras kopen en laten leggen

Kunstgras leggen is een vak. Wilt u kunstgras kopen en laten leggen in uw tuin? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken. Tuin en Kunstgras: dé specialist in kunstgras.

Recente projecten

Oonk

Vaes

Laansma