Kunstgras laten leggen

  • Gratis bezichtiging
  • 10 jaar garantie
  • Uw tuin binnen 14 dagen
  • Veilig Europees kunstgras

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin? Van kunstgras voor uw tuin tot kunstgras voor uw balkon, Tuin en Kunstgras is úw kunstgrasspecialist. Onze medewerkers hebben een jarenlange ervaring op het gebied van kunstgras en voeren de gevraagde werkzaamheden met enthousiasme uit. Wij denken gericht met u als klant mee, zodat een kunstgrastuin conform uw wensen wordt aangelegd. Resultaat: een prachtig aangelegde kunstgrasmat waar u nog jaren van geniet.

Kunstgras aan laten leggen

1

Ondergrond bewerken

2

Kantopsluiting

3

Juiste ondergrond

4

Aanbrengen drukverdelend doek

5

Kunstgras aanleggen

6

Bezanden kunstgrasmat

kunstgras laten leggen ondergrond bewerken
Stap 1

Ondergrond bewerken

Kunstgras laten leggen begint met een sterke basis. Dit wordt het fundament of de onderbouw genoemd. Het is belangrijk dat de basis bestand is tegen het gebruik van een kunstgrasveld. Verder is de waterdoortastendheid cruciaal. Afhankelijk van de bodemgesteldheid wordt er gekozen voor een zandbed van menggranulaat. Deze beslaat tussen de 5 en 10 centimeter.

Er wordt gekozen voor de aanbreng van een laag lava of de installatie van een drainagesysteem, indien de waterdoortastendheid zeer slecht is.

Stap 2

Kantopsluiting

Kiest u voor Tuin en Kunstgras? Dan voorzien wij uw kunstgrastuin of gazon met een kantopsluiting. U heeft hierbij keuze uit betonbanden, bestrating of een kunststof kantopsluiting. Kantopsluiting heeft diverse functies:
– Geen vuiligheid onder uw kunstgrasmat.
– Onderlaag van de kunstgrasmat is niet meer zichtbaar.
– Kantopsluiting zorgt ervoor dat de randen van de kunstgrasmat stevig en vastliggen.

kunstgras laten leggen kantopsluiting
kunstgras laten leggen ondergrond
Stap 3

Juiste ondergrond

Er wordt een ondergrond geplaatst (afhankelijk van de bodemgesteldheid). Vervolgens wordt de oppervlakte bewerkt met een trilplaat. Gevolgd: geen verzakkingen tijdens het gebruik. Alvorens wij het drukverdelend doek en de kunstgrasmat aanbrengen, zorgen wij ervoor dat de oppervlakte geëgaliseerd wordt.

Stap 4

Aanbrengen drukverdelend doek

Een drukverdelend doek heeft verschillende functies:

– Het geëgaliseerde zandbed wordt beschermd tegen voetstappen.
– Na aanleg wordt het zandbed beschermd tegen puntbelastingen, zoals tafelpoten en speeltoestellen.
– Onkruid en mieren kunnen niet zich omhoog wurmen.

kunstgras laten leggen drukverdelend doek
kunstgras laten leggen
Stap 5

Kunstgras laten leggen

Allereerst wordt het kunstgras uitgerold, zodat de kunstgrasmat op de juiste plek wordt geplaatst. Hierna wordt het kunstgras op maat gesneden. Vervolgens worden stukjes kunstgras aan elkaar vastgemaakt. Dit wordt gedaan met een lijmband, hierdoor blijven de naden na installatie geheel onzichtbaar.

Stap 6

Bezanden kunstgrasmat

Het bezanden van de oppervlakte met kwartszand. Zo blijft de mat zwaar, waardoor het kunstgras netjes op zijn plek blijft liggen. Bovendien zorgt kwartszand ervoor dat de vezels ondersteuning krijgen. Gevolg: vezels blijven beter rechtop staan.

kunstgras laten leggen bezanden

Kunstgras laten leggen op balkon, terras of patio

Uiteraard kunnen wij ook de aanleg van een mooie kunstgrasmat op uw terras, balkon of patio voor u verzorgen. Bovenstaande stappen hoeven dan niet allemaal uitgevoerd te worden, maar wel moeten we nog rekening houden met een aantal andere factoren. Het leggen van kunstgras bestaat daarom ook uit een aantal stappen:

Stap 1: voorbereiding van de ondergrond

Het is heel belangrijk dat de ondergrond mooi egaal is, omdat het kunstgras anders kan scheuren. Ook kunnen oneffenheden gevaarlijke struikelpunten vormen. De ondergrond kan uit beton bestaan, maar ook tegels kunnen prima zolang de voegen ertussen smal zijn. Anders zullen deze op den duur door de grasmat heen te zien zijn. Een houten ondergrond is echt niet goed: hout kan namelijk gaan rotten onder het kunstgras doordat het niet goed kan drogen. Een drainagemat onder de grasmat is wat wij doorgaans aanraden.

Stap 2: het leggen van de grasmat

Als de ondergrond egaal is gemaakt, het balkon of terras compleet is vrijgemaakt en de drainagemat is gelegd, kan de grasmat gelegd worden. Het leggen van een grasmat op een balkon gaat grotendeels op dezelfde manier als in een tuin: de mat wordt uitgerold en vervolgens op maat gesneden.

Stap 3: het vastzetten van de grasmat

Voor het vastzetten van de grasmat kunnen we deze lijmen met een speciale kit, maar het is ook mogelijk dat de randen worden vastgezet met een speciaal daarvoor bedoelde dubbelzijdige tape. Voordeel is dan, dat u de grasmat vrij eenvoudig weer kunt verwijderen of oprollen, zonder deze te beschadigen.

Kunstgras laten leggen

Wilt u kunstgras laten leggen en bent u op zoek naar een specialist voor het aanleggen van uw kunstgras? Kunstgras laten leggen door Tuin en Kunstgras is mogelijk voor zowel uw particuliere tuin als uw bedrijfstuin. Uiteraard plaatsen wij ook kunstgras op balkons, terrassen en binnenplaatsen. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met een van onze inmeters als u gebruik wilt maken van onze legservice.

Kunstgras laten aanleggen prijzen

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Kiest u ervoor om het kunstgras zelf aan te leggen of laat u de aanleg van kunstgras over aan een vakman? Bekijk diverse kunstgras pakketten onder diensten. Wij laten graag aan u zien dat u voor uw kunstgrastuin bij Tuin en Kunstgras moet zijn.

Kunstgras kopen en laten leggen

Wilt u kunstgras kopen en laten leggen? Neem dan contact met ons op. Tuin en Kunstgras inventariseert graag de situatie bij u thuis. Samen zorgen we voor een prachtige kunstgrastuin conform uw wensen.

Recente projecten

Oonk

Vaes

Laansma