Werkwijze

  • Gratis bezichtiging
  • 10 jaar garantie
  • Uw tuin binnen 14 dagen
  • Veilig Europees kunstgras

Bekijk onze werkwijze bij het leggen van kunstgras

1

De ondergrond bewerken

Kunstgras leggen begint met het creëren van het juiste fundament. Dit fundament is de onderbouw.
2

Kantopsluiting kunstgras

Laat u kunstgras leggen door Tuin en Kunstgras? Dan adviseren wij u altijd om uw gazon te voorzien van een kantopsluiting.
3

De juiste ondergrond

Afhankelijk van de bodemgesteldheid wordt er een ondergrond aangebracht.
4

Aanbrengen drukverdelend doek

Voordat wij uw kunstgras leggen, plaatsen wij een geovlies textiel, drukverdelend doek over de oppervlakte.
5

Kunstgras aanleggen

Allereerst rollen wij het kunstgras uit en leggen wij de mat op zijn plek. Vervolgens wordt het kunstgrasveld geheel op maat gesneden.
6

Bezanden van de kunstgrasmat

Na de installatie van het kunstgras, bezanden wij de oppervlakte met kwartszand. Dit zorgt ervoor dat de mat zwaarder wordt en vast op zijn plaats blijft liggen.
Stap 1

De ondergrond bewerken

Kunstgras leggen begint met het creëren van het juiste fundament. Dit fundament is de onderbouw. Het is van belang dat de onderbouw goed bestand is tegen het gebruik van het kunstgrasveld. Daarnaast is de waterdoortastendheid van de ondergrond van cruciaal belang. Afhankelijk van de bodemgesteldheid van uw tuin kiezen wij voor een zandbed van menggranulaat tussen de 5 en 10 centimeter.

Wanneer de waterdoortastendheid dusdanig slecht is, kiezen wij ervoor om een laag lava aan te brengen of een drainagesysteem te installeren.

Stap 2

Kantopsluiting kunstgras

Laat u kunstgras leggen door Tuin en Kunstgras? Dan adviseren wij u altijd om uw gazon te voorzien van een kantopsluiting. Hierbij kan gedacht worden aan: betonbanden, bestrating of kunststof kantopsluiting.

Kunstgras aanleggen met kantopsluiting heeft verschillende functies:
– Het zorgt ervoor dat er geen vuiligheid onder uw kunstgrasmat kan komen.
– De (zwarte) onderlaag van de kunstgrasmat is niet meer zichtbaar. U hoeft zo niet tegen de zijkant van uw kunstgrasmat aan te kijken.
– Een kantopsluiting zorgt ervoor dat de uiteinden van de kunstgrasmat stevig en vastliggen.

Stap 3

De ondergrond bewerken

Afhankelijk van de bodemgesteldheid wordt er een ondergrond aangebracht. Na het aanbrengen wordt de gehele oppervlakte bewerkt met een trilplaat. Dit zorgt ervoor dat uw ondergrond niet meer zal verzakken tijdens het gebruik. Voorafgaand aan het aanbrengen van het drukverdelend doek en de kunstgrasmat, wordt de oppervlakte geëgaliseerd met behulp van een laser en waterpas.

Stap 4

Aanbrengen drukverdelend doek

Voordat wij uw kunstgras leggen, plaatsen wij een geovlies textiel, drukverdelend doek over de oppervlakte. Het plaatsen van dit doek onder uw kunstgras heeft verschillende functies:

– Het zorgt er tijdens en na het leggen van het kunstgras voor dat het geëgaliseerde zandbed beschermd wordt tegen voetstappen.
– Het zandbed wordt na aanleg beschermd tegen eventuele puntbelastingen, zoals tafelpoten en speeltoestellen.
– Het drukverdelend doek zorgt ervoor dat onkruid en mieren (die vrijwel niet aanwezig zullen zijn in het zandbed) zich niet omhoog kunnen wurmen.

Stap 5

Kunstgras aanleggen

Allereerst rollen wij het kunstgras uit en leggen wij de mat op zijn plek. Vervolgens wordt het kunstgrasveld geheel op maat gesneden. Tot slot worden stukken kunstgras (wanneer er meerdere rollen nodig zijn) aan elkaar gelijmd. Dit laatste wordt gedaan met een lijmband. De naden zijn na installatie geheel onzichtbaar.

Stap 6

Bezanden van de kunstgrasmat

Na de installatie van het kunstgras, bezanden wij de oppervlakte met kwartszand. Dit zorgt ervoor dat de mat zwaarder wordt en vast op zijn plaats blijft liggen. Daarnaast zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels extra ondersteuning krijgen. Hierdoor blijven de vezels beter en mooier rechtop staan.

kunstgras laten leggen bezanden

Recente projecten

Oonk

Tilburg

“Zelden zo’n betrouwbaar bedrijf met zo’n goede service meegemaakt!”

Vaes

As BE

“Goede communicatie en binnen 3 dagen alles gerealiseerd.”

Laansma

Wijk en Aalburg

“Zijn goed geadviseerd over verschillende soorten.”