Veelgestelde vragen

 • Gratis bezichtiging
 • 10 jaar garantie
 • Uw tuin binnen 14 dagen
 • Veilig Europees kunstgras

Coronavirus

Maatregelen omtrent het coronavirus 

Omtrent de adviezen van de overheid heeft Tuin en kunstgras maartregelen getroffen wat betreft het coronavirus. Wij hopen op uw begrip. 

Zoals het RIVM adviseert blijven onze werknemers thuis wanneer ze hoesten, koorts of een verkoudheid hebben. 
Het contact met de klanten houden wij op dit moment op afstand, zo geven wij geen handen en bespreken we de werkzaamheden zo ver het kan zoveel mogelijk buiten.  

Wilt u geplande afspraken liever uitstellen dan hebben wij ook daar alle begrip voor. 

In het kort betekenen de maateregelen voor u: 

 • Onze medewerkers geven geen hand en houden te allen tijde zo’n 1,5 m afstand. 
 • Oplevering van uw tuin doen we in de buitenlucht. Met 1,5 m afstand. 

 

Maatregelen voor onze medewerkers: 

 • Onze medewerkers houden onderling de geadviseerde afstand. 
 • In onze bedrijfsauto rijden niet meer dan 2 personen.  
 • Er zijn voorzieningen in de bedrijfsauto om handen te reinigen. 
 • Bij gezondheidsklachten blijven onze medewerkers thuis. 

 

Met deze manier van handelen proberen we zowel uw gezondheid als die van onze medewerkers te waarborgen.  

 

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u ons gerust bellen op +31 (0)73-2032070 of e-mail naar info@tuinenkunstgras.nl 

Algemeen

Kun je kunstgras aanleggen rond een zwembad?

Kunstgras kan perfect rondom een ingebouwd zwembad gelegd worden, hierdoor heb je geen last meer vast vies water door aarde of gras en ziet het er altijd netjes uit.

Ook kunt u gedurende de zomermaanden een zwembad op het kunstgras plaatsen. Wanneer deze er weer afgehaald word kunt u de vezels weer rechtop zetten door met een harde bezem te borstelen.

Kun je kunstgras aanleggen rond een zwembad?

Kunstgras kan perfect rondom een ingebouwd zwembad gelegd worden, hierdoor heb je geen last meer vast vies water door aarde of gras en ziet het er altijd netjes uit.

Ook kunt u gedurende de zomermaanden een zwembad op het kunstgras plaatsen. Wanneer deze er weer afgehaald word kunt u de vezels weer rechtop zetten door met een harde bezem te borstelen.

Mag ik mijn tuinset op het kunstgras plaatsen?

Uiteraard kunt u spullen op het kunstgras plaatsen. Kijk wel uit met stoelen of tafels met dunne poten, deze kunnen putjes veroorzaken.

Indien u bloempotten of andere zware spullen op het kunstgras plaatst is het aan te raden deze na verloop van tijd te verzetten. De vezels die op deze plekken plat zijn gaan liggen kunt u overeind borstelen door met een harde bezem tegen de vezelrichting in te vegen.

Hoe lang duurt het aanleggen van kunstgras?

Het aanleggen van uw kunstgrasgazon doen wij vaak in één dag!  Dit is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte. Oppervlakten tot 100m² leggen wij in één dag!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak om alle mogelijkheden bij u thuis te bespreken.

Hoeveel garantie zit er op jullie kunstgras?

Alle producten van Tuin en Kunstgras zijn van 100% Nederlands materiaal en fabricaat. Hierdoor geven wij 10 jaar garantie op het niet verkleuren en niet loslaten van de vezels.

Uiteraard kunt u met goed onderhoud nog véél langer genieten van uw kunstgras gazon!

Is kunstgras vergelijkbaar met echt gras?

Het kunstgras ziet er tegenwoordig zó echt uit dat het bijna niet meer te onderscheiden is van een echte grasmat.

Mensen die bang zijn dat het gazon er na aanleg van kunstgras kunstmatig en nep uit ziet draaien bij wanneer zij de prachtige resultaten zien en zijn verbaast over de kwaliteit en uitstraling van de kunstgras producten van tegenwoordig.

Het is geen schande om een mooi gazon te hebben!

Gezondheid

Heb je last van hooikoorts bij kunstgras?

De aanwezigheid van gras en vooral het maaien daarvan kan allergische reacties opwekken. Wanneer u kunstgras aanlegt vermindert u deze allergische reacties zoals bij hooikoorts aanzienlijk.

Is kunstgras kankerverwekkend?

In 2017 en 2018 is uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de rubberkorrels die in kunstgras voetbalvelden gebruikt worden kankerverwekkend zouden zijn. Het gaat dus puur om de ‘’infill’’ die in het kunstgras wordt gebruikt. Het rubber zou de stof 2-mercaptobenzothiazal bevatten, tenminste dat is de uitslag van een test in Amerika. Hier in Nederland en België hangt men nog strengere eisen aan de producten die gebruikt worden en mogen worden. Na veelvuldig testen is dan ook uitgesloten dat de Nederlandse en Belgische voetbalvelden dit stofje bevatten.

Dus, het antwoord op de vraag: Nee, kunstgras is niet kankerverwekkend.

Wordt kunstgras heet in de zon?

Kunstgras kan erg warm worden wanneer de volle zon er op staat. Je zult jezelf echter nooit verbranden aan het kunstgras. Wanneer je de temperatuur van het kunstgras snel omlaag wilt hebben kun je het kunstgras gewoon nat sproeien, hierdoor daalt de temperatuur zowat meteen.

Onderhoud

Groeit onkruid door het kunstgras heen?

Dankzij het drukverdelend doek heeft u geen last van onkruid dat vanaf onder door het kunstgras heen groeit.

Wel is het belangrijk om uw kunstgras goed te onderhouden en regelmatig schoon te vegen, hierdoor voorkomt u dat onkruid vanaf boven in het kunstgras nestelt. Hierbij moet je denken aan pitjes en zaadjes die door de wind en vogels worden vervoert, geef deze niet de kans om te ontkiemen!

Hoe onderhoud je je kunstgras met huisdieren?

Lichte ontlasting van huisdieren kunt u gemakkelijk doorspoelen met een tuinslang. Zwaardere ontlasting dient van het kunstgras verwijderd te worden. Daarna is het aan te raden het kunstgras na te spoelen met de tuinslang.

Hoe houd je kunstgras schoon?

Het belangrijkste onderhoud is het schoonhouden van het kunstgras.

Bladeren bloesem en takken van bomen en planten zullen periodiek van het kunstgras verwijderd moeten worden. Dit om ontkieming van onkruid te voorkomen.

Mocht er toch onkruid in uw kunstgras ontstaan, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een hark, met de hand of met een onkruidverdelingsmiddel. Er zijn diverse biologische middelen bij de bouwmarkt of tuincentrum verkrijgbaar die doeltreffend algen, mos en onkruid verdelgen.

Het druk verdelend doek onder het kunstgras, zorgt ervoor dat er geen wortels van onkruid vanuit de onderbouw door de mat kunnen komen. Wanneer u onze gebruiksaanwijzing opvolgt, brengen deze middelen geen enkele schade toe aan het kunstgras.

Hoe gaan kunstgras en sneeuw samen?

Wanneer er sneeuw op het kunstgras ligt raden wij aan om zo min mogelijk op het kunstgras te lopen. Wanneer er een bevroren ijslaag op het kunstgras ligt mag er niet op het kunstgras gelopen worden, de vezels kunnen in dit geval afbreken.

Kunnen mollen kunstgras beschadigen?

Mollen kunnen het kunstgras niet beschadigen.

Mollen zijn in landelijke gebieden helaas onoverkomelijk, deze zullen enkel vanaf zijkanten onder het kunstgras kunnen komen. Indien een mol zijn gangen onder uw kunstgras gazon graaft kunnen er verzakkingen optreden. Deze verzakkingen zijn uiteraard te herstellen.

Onze kunstgrasspecialisten komen hiervoor graag op korte termijn voor langs!

Wat te doen tegen mos in kunstgras?

Mos verwijderen uit kunstgras doe je zo:

 1. Zorgen voor strooizout (dit is te koop bij bijvoorbeeld bouwmarkten)
 2. Strooizout uitstrooien over de plekken waar het mos zich voordoet
 3. 15 minuten wachten/koffie drinken
 4. Met een harde bezem het mos los borstelen
 5. Mos van het kunstgras afvegen

Kan kunstgras tegen chloor?

Kunstgras rondom een zwembad aanleggen zorgt voor schoner water!

Doordat je kunstgras om een zwembad aanlegt zorg je ervoor dat er veel minder vuil in het water terecht komt, denk bijvoorbeeld aan zand en grassprieten.

Al onze producten zijn bestand tegen chloor mits dit is verdund met water. Puur chloor is uit den boze en zal wel voor verkleuring zorgen.

Extra’s en accessoires

Is kunstgras statisch?

Kunstgras kan op sommige momenten statisch zijn. Vooral als het warm weer is en de luchtvochtigheid laag is. Tip: maak het kunstgras bij dit soort weersomstandigheden vochtig. Een klein beetje sproeien is al voldoende om van het statische effect af te komen.

Het kunstgras dweilen met een sopje Dreft zou voldoende moeten zijn om voorgoed van het statische kunstgras af te komen.

Waar dient het drukverdelend doek voor?

Het drukverdelend doek, ook wel geotextiel druk verdeel doek genoemd wordt tijdens de aanleg onder het kunstgras geplaatst. Dit doek zorgt ervoor dat de onderbouw beschermt word tegen kuilen en putjes. Ook zorgt het ervoor dat er geen onkruid door het kunstgras omhoog kan groeien.