Winkelmand

Of je kunstgras kunt plaatsen op een losse/zachte ondergrond? Ja hoor, geen probleem. Als je maar rekening houdt met een aantal belangrijke zaken… je vindt ze hieronder!

Zorg voor een egale ondergrond en denk aan afwatering

Bij het leggen van kunstgras is het belangrijk te zorgen dat de ondergrond egaal is. Zo voorkom je bulten en kuilen in je gazon, en zorg je ervoor dat het gelegde gazon lang mooi blijft. Het voordeel van kunstgras leggen op zand/aarde, is dat water moeiteloos afgevoerd kan worden.

Houd wel rekening met het volgende als je kunstgras gaat leggen op een losse ondergrond als zand/aarde:

  1. Verwijder eventuele beplanting en/of wortels in de aardegrond.
  2. Ontgraaf de ondergrond zo’n 5 tot 6 centimeter onder het maaiveld.
  3. Breng als onderlaag voor je gazon een laag van zo’n 5 á 6 centimeter heel fijn-gebroken puin of brekerzand aan. Dit zorgt voor een snelle en goede drainage van regenwater.
  4. Water de aangebrachte drainagelaag nu in. Dit zorgt ervoor dat de grond goed wordt aangedrukt en wordt geëgaliseerd.
  5. Tril je drainagelaag nog eens goed aan, zodat je een optimaal egale ondergrond voor je kunstgras creëert.
  6. Plaats nu een drukverdeeldoek/stabilisatiedoek over je ondergrond. Dit voorkomt deuken en bulten in het kunstgras, bijvoorbeeld door beplanting onder de ondergrond.
  7. Je kunt nu je kunstgras leggen over de egale, waterafvoerende onderlaag
  8. Bevestig je kunstgras aan balken of een betonband. Dit zorgt voor een strakke afwerking en voorkomt schuiven of kreuken van het kunstgras.

Vergeet je kunstgras na het leggen niet in te strooien, zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan en niet vertrapt worden.

Kunstgras professioneel laten plaatsen: verstandig!

Wij van Tuin en Kunstgras helpen je graag bij het aanleggen van je kunstgrasgazon. Door je gazon door onze professioneel opgeleide kunstgrasleggers te laten aanleggen, verzeker je jezelf van een mooi en egaal gazon. En zo’n strak egaal gazon staat weer garant voor een gazon dat lang mooi en strak blijft, en járenlang meegaat.