Skip to main content

Cart

Kunstgras leggen op aarde of zand

Kan er kunstgras geplaatst worden op een losse of zachte ondergrond? Ja hoor, geen probleem. Het is echter wel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met diverse zaken. Deze leest u hieronder.

Zorg voor een egale ondergrond en denk aan afwatering

Bij het leggen van kunstgras is het belangrijk om te zorgen dat de ondergrond egaal is. Zo worden bulten en kuilen in het gazon voorkomen. Resultaat: het gelegde gazon blijft lang mooi. Het voordeel van kunstgras leggen op zand/aarde, is dat water moeiteloos afgevoerd kan worden.

Houd wel rekening met het volgende indien u kunstgras gaat leggen op een losse ondergrond als zand/aarde:

  1. Verwijder eventuele beplanting en/of wortels in de aardegrond.
  2. Ontgraaf de ondergrond 5 tot 6 centimeter onder het maaiveld.
  3. Breng als onderlaag voor het gazon een laag van 5 á 6 centimeter heel fijn-gebroken puin of brekerzand aan. Dit zorgt voor een snelle en goede drainage van regenwater.
  4. Water de aangebrachte drainagelaag in. Dit zorgt ervoor dat de grond goed wordt aangedrukt en geëgaliseerd.
  5. Tril de drainagelaag nog eens goed aan, zodat er een optimaal egale ondergrond voor het kunstgras wordt gecreëerd.
  6. Plaats nu een drukverdeeldoek/stabilisatiedoek over de ondergrond. Dit voorkomt deuken en bulten in het kunstgras, bijvoorbeeld door beplanting onder de ondergrond.
  7. Het kunstgras kan nu aangelegd worden over de egale, water afvoerende onderlaag.
  8. Bevestig het kunstgras aan balken of een betonband. Dit zorgt voor een strakke afwerking en voorkomt schuiven of kreuken van het kunstgras.

Vergeet het kunstgras na het leggen niet in te strooien, zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan en niet vertrapt worden.

Advies nodig bij het leggen van kunstgras?

Het aanleggen van kunstgras is geen moeilijke taak. Wanneer u dit echter voor de eerste keer doet, kunnen er veel vragen in je opkomen. In zulke gevallen kunt u altijd contact met ons opnemen. Tuin en kunstgras voorziet u graag van passend advies en als u ervoor kiest om kunstgras te laten leggen door een professioneel bedrijf, kunt u ons inschakelen.

Kunstgras kopen en laten leggen

Tuin en Kunstgras helpt u graag bij het aanleggen van kunstgras. Door uw gazon door onze professioneel opgeleide kunstgrasleggers te laten aanleggen, verzekert u zich van een mooi en egaal gazon. Neem gerust een kijkje onder tuin voor onze producten of laat vrijblijvend een bezichtiging inplannen bij u op locatie. Gegarandeerd dat u bij ons voor hét perfecte kunstgras kiest.