Skip to main content

Cart

In tegenstelling tot het onderhoud van echt gras, is het onderhoud van kunstgras zeer beperkt.

Kunstgras is onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij.

Bij het onderhouden van het kunstgras moet aandacht besteedt worden aan de volgende punten.

  1. Schoonhouden van het kunstgras
  2. Uitwerpselen van dieren
  3. Opborstelen van het kunstgras

Schoonhouden van het kunstgras

Het belangrijkste onderhoud is het schoonhouden van het kunstgras.

Bladeren bloesem en takken van bomen en planten zullen periodiek van het kunstgras verwijderd moeten worden. Dit om ontkieming van onkruid te voorkomen.

Mocht er toch onkruid in uw kunstgras ontstaan, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een hark, met de hand of met een onkruidverdelingsmiddel. Er zijn diverse biologische middelen bij de bouwmarkt of tuincentrum verkrijgbaar die doeltreffend algen, mos en onkruid verdelgen.

Het druk verdelend doek onder het kunstgras, zorgt ervoor dat er geen wortels van onkruid vanuit de onderbouw door de mat kunnen komen. Wanneer u onze gebruiksaanwijzing opvolgt, brengen deze middelen geen enkele schade toe aan het kunstgras.

Uitwerpselen van dieren

Lichte ontlasting van huisdieren kunt u gemakkelijk doorspoelen met een tuinslang. Zwaardere ontlasting dient van het kunstgras verwijderd te worden. Daarna is het aan te raden het kunstgras na te spoelen met de tuinslang.

Opborstelen van het kunstgras

Na de installatie en na enig gebruik, kan het kunstgras ietwat plat gaan liggen. Door het opborstelen van het kunstgras met een bezem, zorgt u ervoor dat de vezels weer netjes rechtop staan. Dit onderhoud kunt u bijvoorbeeld eens per maand uitvoeren.

Het platliggen van de vezels, is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het kunstgras.