Winkelmand

Kunstgras schoon houden

Hoe maak je kunstgras schoon? Tuin en Kunstgras geeft 10 jaar garantie op zijn kunstgras. U heeft 10 jaar garantie op kleurechtheid en het niet los laten van de vezels. Het regelmatig opborstelen met een nylon bezem is zeer belangrijk onderhoud van uw kunstgras. Ook met een bladhark, bladzuiger kunt u de vezels weer rechtop en egaal krijgen

Tuin en Kunstgras vergaart vuil uit de omgeving en wordt natuurlijk vies omdat er op wordt gelopen. Bladeren en ander grog vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Bladeren kunt u ook verwijderen met een bladhark bladblazer. Gebruik geen stalen borstel. Mocht u drinken op het kunstgras knoeien, spoel het dn gewoon weg met water. Uitwerpselen van honden en katten laat u hard worden en verwijderd u eenvoudig met een schepje. U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het gras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Nooit oplosmiddelen gebruiken.

Borstelen

Het kan zijn dat het kunstgras direct nadat u of Tuin en Kunstgras het heeft gelegd wat plat is, bijvoorbeeld omdat het te lang opgerold is geweest. Met een nylon bezem kunt u het gras voorzichtig opborstelen. Ook na periode van intensief gebruik kan het gras enigszins plat liggen. Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij het regelmatig op te borstelen. Tuin en Kunstgras geeft geen garantie op het platlopen van het kunstgras op plekken die intensief gebruikt worden of niet goed onderhouden (opborstelen) worden.

In de winter

Zodra de dooi valt, zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden gaan smelten. De laag onder het kunstgras (de onderlaag) kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in de bodem. Dit verschijnsel noemen we zetting van de bodem. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw kunstgras te lopen. Omdat daardoor onregelmatigheden ontstaan in de ondergrond.